Mijn naam is Tamara Klouwer

Ik ben 39 jaar, getrouwd en moeder van een dochtertje.  Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen te Utrecht.  Daarnaast heb nog diverse opleidingen gevolgd waaronder de opleiding tot ademcoach. Na een mooie carrière bij de Gemeente Edam-Volendam waar ik o.a. heb gewerkt als zorgcoördinator meervoudige complexe zorg, heb ik de overstap gemaakt naar het openen van mijn eigen praktijk. 

Zolang ik me kan herinneren heb ik een voorliefde gehad voor alles wat met de mens te maken heeft en ben ik oprecht geïnteresseerd in wat iemand beweegt en motiveert.   Ik kan me verbazen over de mate waarin mensen elkaar pijn kunnen doen  en me vervolgens verwonderen hoe mooi de liefde het weer kan verbinden. Het mooie van het kleine maar ook de heftigheid van de grote levenslessen, zoals het omgaan met verlieservaringen raken me.  Hoe mensen weer de veerkracht vinden om verder te gaan na het verliezen van een dierbare of verlies van de  vanzelfsprekendheid van gezondheid. Maar ook de heftige verlieservaring bij een scheiding. Waarin je hele wereld op z'n kop kan staan en alles opnieuw een plek moet krijgen.  Levensvragen over de vergankelijkheid van het leven, ziekte en sterven. Maar ook de dagelijkse worstelingen over bijvoorbeeld wel of niet verhuizen. Het aangaan van een nieuwe uitdaging zoals een nieuwe baan of stoppen met werken, fascineren me!

Na zelf op jonge leeftijd met verlieservaringen, depressie (en burn-out) en eetproblematiek te maken hebben gehad wilde ik weten hoe het mogelijk was dat ik de regie over mijn leven kwijt was geraakt en belangrijker nog hoe ik mezelf kon terug vinden.  Toen ik had geleerd om om te gaan met de polariteiten in mezelf is er een verlangen ontstaan, het verlangen om andere mensen hierin een helpende hand te bieden.  

Naast mijn werk geniet ik van mijn gezin, familie en vrienden. Ga ik graag op stap om mooie plekken en mensen te ontdekken. Ik ben graag in de natuur en hou van gezelligheid, lekker eten en een goed boek!